A combnyaktőrés rizikója.

Miért történik egyre több combnyaktőrés? Hogyan előzheti meg? Mire kell odafigyelni!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megtőrtént és ez lett a vége.

2008.08.01. 11:41 csontegészség

Idézetek egy fórumból:

 

Eléggé durva dolog történt, a barátom nagymamája leesett a lépcsőn, majd kezdte fájlalni a lábát - ez később odáig fajult, hogy nem bírt lábra állni, üvöltött a fájdalomtól. A doki mindezek elenére azt mondta, semmi baja

Egyáltalán nem röntgenezték meg, amikor orvoshoz fordult, és elmondta, hogy elesett és nagyon fáj neki?

Másnap sem, meg egy hét után sem. Két hétig fel sem tudott kelni... Az orvos tudta nagyon jól ezt, ahogy azt is, hogy üvölt a fájdalomtól, hacsak egy kicsikét is a lábára helyeződik a súlya. De nem csinált röntgent.

Két héttel utána (!!!!) derítette ki, hogy combnyaktörése van. Most átszállították a baleseti sebészetre, így remélhetőleg már jobb kezekben van.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi: a combnyaktörést hogyan és mennyi idő alatt diagnosztizálják?
Nekem az lenne a logikus, hogyha ilyen fájdalmai vannak a betegnek, ráadásul idős, és elesett előtte, hát rögtön csinálnék egy röntgent.
Az orvos eljárására (aki mellesleg az igazgató is) mindenképp panaszt tesz a barátom az orvosi kamaránál.

 

 

 

Tessék egy konkrét eset: szomszédnéni 85 éves. Nem esett el, nem történt semmi baleset, egyszer csak elkezdett fájni a lába, de nagyon. Mivel a másik lába is fájós, operált, járni nehezen tud, csak járókerettel, és várta hogy majd elmúlik, ha az idő jobb lesz, stb. csak hetek múlva került röntgenre, és bizony műtétre is, mert combnyaktörése volt. Esés nélkül!!! Ebben a korban már törékeny az ember...

 

 

 

Anyukámat éppen ma vittük haza. 11.08-án reggel elesett a lépcsőn, ő is felállt. aztán nem tudott ráállni a bal lábára. Kihívtuk a mentőt, még aznap megcsinálták a röntgent neki. Ki is írták műtétre, de csak másnap délelőtt operálták, mert mindig jött egy-egy súlyosabb eset. addig mozdulatlanul feküdt a gumilepedővel letakart ágyon. Aztán műtét, három nap szubintenziv, Aztán vissza a kórterembe, és ma hozhattuk haza, hála istennek!!

Már csoszog a járókerettel, majd 12.06-án kell visszavinni kontrollra!A közbeeső dolgokat, majd holnap intézem a betegjogi képviselővel!!

 

forrás: nők lapja cafe

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fájdalom durva tapasztalatok hihetetlen fórumok combnyaktőrés

A bejegyzés trackback címe:

https://combnyaktores.blog.hu/api/trackback/id/tr13595797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása